Випусник ЗОШ №3 після закінчення УДХТУ з відзнакою знайшов себе в Чехії…

Український державний хіміко-технологічний університет ставить за мету виховати фахівців найвищого ґатунку, які будуть конкурентоспроможними на ринку праці не лише України, а й світу. Будучи єдиним спеціалізованим вищим навчальним закладом з хімічним напрямом підготовки в країні, наш університет надає студентам унікальні знання, які цінуються міжнародними роботодавцями. Про інтерес закордоном до українських фахівців, зокрема випускників УДХТУ, свідчить приклад випускника магістратури УДХТУ 2018року Валентина Калінюка, який зараз працює у Чеській Республіці.

Інтерес до природничих наук Валентин Калінюк став виявляти ще в школі, де здобув ґрунтовну базову підготовку: цілих чотири роки навчався в Еколого-натуралістичному центрі свого рідного міста Марганець. Вищу освіту за хімічним напрямом Валентин здобував в УДХТУ.

У 2012році хлопець вступив на факультет ТВМС, де вивчав хімію і технологію еластомерів. За роки навчання в нашому університеті він зарекомендував себе як талановитий і відповідальний студент, заслужив повагу викладачів та однокурсників. Паралельно Валентин вивчав іноземні мови, що знадобилося йому при влаштуванні на роботу.

Отримавши ступінь бакалавра, у 2016 році Валентин вступив до магістратури. Науковим керівником хлопця у написанні магістерської дисертації став доктор технічних наук, професор кафедри хімії та технології переробки еластомерів Овчаров Валерій Іванович. Цей вибагливий викладач сприяв подальшому науковому і професійному зростанню студента, мотивував працелюбність та інтерес до навчання. Валентин одержав диплом магістра з відзнакою, чим продовжив традицію своєї родини, у якій вже декілька поколінь закінчили ВНЗ з «червоним» дипломом.

По закінченню університету Валентин вирішує випробувати себе закордоном і переїжджає до Чехії. Там хлопцем зацікавилася відома компанія Koh-i-Noor Hardtmuth, яка займається виробництвом канцелярських товарів і є одним із лідерів у своєму сегменті. Вона була заснована ще в 1790році і сьогодні володіє заводами в Чехії, Ліхтенштейні, Польщі, Румунії, Болгарії, Італії, Словаччині, Китаї та Росії.Сьогодні наш герой проживає у місті Чеське-Будейовіце, де знаходиться головний офіс компанії Koh-i-Noor Hardtmuth, і проходить навчання на різних об’єктах, щоб ознайомитися з процесом виробництва і в найближчому майбутньому стати інженером-технологом компанії та використати свої знання на практиці.

/Files/images/2017-2018_nr/43667352471_81191a0c16_o.jpg

Випускники його університету цінуються як на батьківщині, так і за її межами, а міжнародні компанії, що мають підприємства в Україні, зокрема,Procter&Gamble, є постійними партнерами УДХТУ і зацікавлені у працевлаштуванні студентів по закінченню університету.

Український державний хіміко-технологічний університет і надалі буде розвивати міжнародні зв’язки та використовувати найновіші методики навчання студентів, щоб випускники мали змогу обирати роботодавців зі світовим ім’ям.

Кiлькiсть переглядiв: 243