Українська – це модно!

Щорічний радіодиктант національної єдності писали 9 листопада українці у різних куточках світу. Офіційне гасло цьогорічного диктанту«пишемо разом». Воно підкреслює основну мету диктанту – єднання навколо мови. Як зазначила на прес-конференції кураторка акції журналістка АлінаАкуленко,радіодиктант- це не просто засіб перевірити власну грамотність, а насамперед масштабний національнийфлешмоб. Щороку він збирає сотні тисяч прихильників української мови - тих, для кого вона є рідною, і тих, хто тільки починає її вивчати.

Сам текст, згідно усталеної традиції, прочитав український лінгвіст Олександр Авраменко. Цьогоріч автор обрав тему – "Крила України". І сам текст, до речі, був цікавим та не дуже важким.

Сьогодні радіодиктант писали і учні, і вчителі Марганецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3, яким важливо було приєднатися до такого цікавого заходу, перевірити свої знання рідної мови. Уперше багато хто з присутніх побачив на власні очі і почув О.Авраменка - автора підручників з української мови.

Текст радіодиктанту оприлюднять на сайті UA: Українське радіо 11 листопада, тож кожен учасник матиме змогу перевірити себе.

/Files/images/111_2018-2019/DSC_1461.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 227