До 75 річниці визволення Марганця

До 75 річниці визволення Марганця від нацистських загарбників

6 лютого міська громада відзначає 75-річчя визволення Марганця від нациських загарбників. З цієї нагоди в Марганецькій загальноосвітній школі №3 відбулись урочисті заходи: уроки мужності, виставки, зустрічі із людьми, які пережили війну.
Сьогоднішній день – це день пам’яті і скорботи, шани до загиблих і поваги до живих. Усім тим, хто пройшов шляхами війни, хто пішов у безсмертя і тим, хто ще живе серед нас присвячується.
Під час виховного заходу «Героїчні сторінки історії нашого міста» учні згадали історію захоплення міста 17 серпня 1941 року нацистськими загарбниками, створення партизанських загонів, згадали героїв іменами яких названо вулиці міста, а також визволителів Марганця.
Учні 2- 4 класів відвідали виставку літератури у бібліотеці школи, присвячену героїчним подіям, прослухали інформацію вчителів та учнів про боротьбу марганчан за визволення рідного міста.
Особливою подією стало відвідування учнями 8 класів Ради ветеранів. Зустріч дітей із ансамблем "Бойові подруги" та бесіда про минуле нашого міста залишила незабутні враження.
Ця дата нагадуватиме нам про те, яку дорогу ціну довелося сплатити бійцям, партизанам та мирному населенню Марганця за право бути господарями на власній землі.

Кiлькiсть переглядiв: 206