День Соборності України

22 січня у Марганецькій ЗОШ №3 пройшли заходи з нагоди святкування Дня Соборності України, свята, встановленого на честь проголошення Акту злуки УНР і ЗУНР.

У тяжкій і тривалій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності наш народ не раз переживав як гіркі, так і радісні події. Одна з таких сторінок нашого минулого – боротьба українського народу за соборність своїх земель.

Державне свято День Соборності України учні школи відзначили урочисто та патріотично. Для школярів 1-11 класів були проведені тематичні уроки національно-патріотичного спрямування на тему «Єднання заради Незалежності». Під час уроків діти згадали важливий момент історичного минулого - День злуки ЗУНР та УНР в одну державу та нинішню боротьбу проти російської агресії, як віхи єдиного процесу боротьби за незалежність України. Діти намалювали яскраві газети, приурочені до Дня Соборності, а щоб підкреслити значення свята, одягнулися у вишивані сорочки.З метою поглиблення знань учнів про історію виникнення свята Соборності України у шкільній бібліотеці вчителем Каплистою С.К. та бібліотекарем Іванченко Т.В. було проведено годину спілкування з учнями 5-Б класу. Учні дізналися про шлях України до самостійності з відеофільму «День Соборності України» та огляду виставки «Шлях до самостійності». Учні 9-А та 9-Б класу відвідали пам’ятний знак воїнам АТО та взяли участь в урочистому покладанні квітів в пам’ять тих, хто загинув, захищаючи незалежність нашої держави.

Проте кульмінацією святкування стало проведення флеш-мобу «Живий ланцюг єднання». Учні школи, тримаючи державний прапор, створили нерозривний, символічний ланцюг єдності, щоб відчути дух дружби, свободи і гордості за свою державу.

Кiлькiсть переглядiв: 180