Екологічний квест 2016

Організатори та агенти екоквесту

Наша школа переймається екологічною обстановкою у нашому місті, Україні та світі. Вже чотири роки беремо участь у експерименті "Випереждаюча освіта для сталого розвитку" і проводимо багато заходів екологічного спрямування.

На початку навчального року ми традиційно проводимо пізнавальний та веселий захід - Екологічний квест.

Його мета · ознайомити дітей з різноманіттям природи в цікавій формі, спонукати до вивчення рослинного та тваринного світу, привернути увагу до необхідності шанобливого ставлення до свого здоров’я, збереження, охорони навколишнього природного середовища, бережливого ставлення до ресурсів Землі.

· В ігровій формі звернути увагу учнів на знання про навколишнє середовище, формувати у школярів екологічну культуру, віру в свої сили та сприяти виробленню активної життєвої позиції, прагнення до здійснення громадянських дій; залучення учнів до практичної діяльності з розв’язанням проблем навколишнього середовища місцевого значення; · виховання наполегливого прагнення до активної охорони та відновлення навколишнього природного середовища.

Завдання: - пропаганда партнерського відношення до живої природи; розширення знань про екологію; пропаганда здорового способу життя; розвиток активності, амбіційності, комунікабельності і креативності; розвиток навичок роботи в команді; розвиток фантазії і винахідливості в учасників змагань.

Екологічний квест відбувся на території Ювілейного парку біля Марганецької ЗОШ №3 і розпочався із прибирання території від сміття. Кожен клас отримав додаткові бали за це завдання.

/Files/images/2016-2017_nr/veresen/ekokvest/image (23).jpg

Організаторами та агентами квесту стали старшокласники 10-го та 11-го класів. Вони проявили себе як справжні лідери і тому захід пройшов організовано.

Після проходження всіх дев'яти станцій кожен клас отримав оцінку за виконання завдань.

/Files/images/2016-2017_nr/veresen/ekokvest/image (5).jpg

/Files/images/2016-2017_nr/veresen/ekokvest/image (8).jpg

/Files/images/2016-2017_nr/veresen/ekokvest/image (12).jpg

/Files/images/2016-2017_nr/veresen/ekokvest/image (11).jpg

Кiлькiсть переглядiв: 205