Про євроклуб "Єдність" почули на Всеукраїнському семінарі

/Files/images/bvfgh.jpg

22 вересня цього року у Дніпропетровському дитячо-юнацькому центрі міжнародного співробітництва «Колобок» відбувся Всеукраїнський семінар-практикум для керівників центрів туризму та краєзнавства, куди було запрошено представників п’яти кращих шкільних євроклубів Дніпропетровської області, які представляли інноваційні заходи своїх євроклубів та знайомили учасників семінару з їх діяльністю. Це представники Магдалинівського, Софіївського, Синельниківського районів, міст Дніпродзержинська та Марганця. Від нашого міста було запрошено членів євроклубу «Єдність» нашої школи. Учасниця євроклубу, учениця 11 класу Яна Найдьон та керівники Лукьяненко Ю.В. і Перната Н.А. змогли зацікавити учасників семінару і достойно заявити про свою школу та рідне місто на всеукраїнському рівні.

/Files/images/fjhc.jpg

«Стати Європою, щоб бути Україною» - такий девіз нашого євроклубу, адже ми впевнені, що країна наша сильна і багата, і наш народ заслуговує на те, щоб жити у справжній європейській країні.

Ми маємо і свою емблему, яка означає рівність і співдружність молодих талановитих людей незалежно від громадянства чи кольору шкіри.

/Files/images/r45t6yu.jpgНашому євроклубу вже 6 років. А ідея про його створення виникла досить несподівано. Одного разу до нашої школи завітав колишній її учень Іван Степаненко разом зі своїм другом Мартіном Пірком з німецького міста Гронау. Наші учні мали змогу поспілкуватися з Мартіном живою німецькою мовою, і з цієї розмови дізналися дуже багато цікавого про те, як живуть наші однолітки у Німеччині, як навчаються, чим захоплюються. Мартін Пірк запропонував листуватися з німецькими дітьми і обіцяв допомогти у цьому.І тоді ми вирішили створити євроклуб, для того щоб більше дізнатися про країни ЄС, їх культуру, традиції, проблеми.

У нашому клубі 12 активних членів. За час існування клубу змінилось 3 його президенти, зараз вони навчаються у вищих навчальних закладах України, а двоє з них, у тому числі випускниця цього року Порада Оксана, навчаються на факультеті німецької філології.

  • Основні напрямки нашої діяльності – це:
    Знайомство з Євросоюзом, його інституціями
    Співпраця Україна – Євросоюз
    Знайомство з країнами ЄС
    Ми разом з ЄС за здоровий спосіб життя.
    Життя, навчання та захоплення молоді країн ЄС та України.

Наша робота вже давно не обмежується стінами класної кімнати. Ми беремо участь у пошуковій роботі, виступаємо ініціаторами та організаторами шкільних Днів Європи, проводимо анкетування, заочні подорожі, круглі столи, висвітлюємо свою діяльність у шкільній газеті, співпрацюємо з позашкільними закладами та міською дитячою організацією ДІМ.

Одними з найцікавіших справ стали:

  • Круглий стіл «Ми разом з ЄС за здоровий спосіб життя.
    Заочна подорож країнами Європи
    Українська діаспора
    Євроінтеграція України
    Визначні особистості Європи
    Енергетика ЄС
    Вікторина «Германія у цифрах»
    Конкурс шкільних стінгазет до Дня Європ
    Створення довідника «Європейський Союз»

У нашому місті значна увага приділяється розвитку європейської просвіти, і наш євроклуб «Єдність» є активним учасником міських заходів на європейську тематику. Одним з найцікавіших заходів, у якому ми теж взяли участь, став міський фестиваль «Україна – Євросоюз», де ми представляли європейську країну Іспанію. У ході підготовки ми вивчали історію, культуру, традиції цієї країни, знайомилися з відомими іспанцями, традиційною іспанською кухнею, підготували презентацію, і навіть вивчили іспанський танець. До цієї роботи ми залучили учнів-старшокласників нашої школи, вчителів, а також батьків, які допомагали нам у створенні костюмів.

Окрім інших справ у євроклубі “Єдність”, ми листуємося з нашими однолітками з Німеччини, м. Гронау, федеральна земля Північний Рейн – Вестфален.

Наші друзі - це Мартін Пірк, Гільдегард Боргерс, Якоб Гауелінг, Юлія Вогес, Ян Вільденуес, Хелена Мюлер…

Цікавлячись іншими країнами, ми не забуваємо і про свій рідний край, своє рідне місто Марганець. Члени нашого клубу беруть активну участь у заходах туристсько-краєзнавчого та еколого-натуралістичного спрямування. Так робота учасниці євроклубу Марченко Юлії визнана у минулому році кращою у місті в конкурсі «Історія міст і сіл України».

Члени нашого євроклубу не тільки дізнаються багато нового про Європу та Євросоюз, не тільки навчаються самостійно працювати, знаходити цікаве для себе, а все більше розвиваються і вдосконалюються як особистості. Ми відчуваємо на собі, що дорослішаємо, починаємо розуміти дуже серйозні проблеми, знаходити шляхи їх вирішення, вчимося робити висновки. Ми вчимося жити у спільній Європі. Ми із задоволенням вчимо німецьку та англійську мови, упевнено виступаємо на міських олімпіадах.

На майбутнє ми хочемо виховати себе справжніми європейцями, тому плануємо і надалі вивчати Європу, брати участь у різних заходах цього напрямку, вивчати діяльність інших євроклубів України, допомагати нашим друзям обирати здоровий спосіб життя. А головне: пізнаючи звичаї та традиції країн Євросоюзу, ми вчимося берегти та примножувати свої українські традиції. Ми хочемо бути освіченою, здоровою нацією, тому пропагуємо свої ідеї та намагаємося втілити їх у життя.

Сьогодні ми вчимося жити у спільній Європі і робимо це уже зараз.

Хай завжди світить сонце,
Блакитним буде небо,
Хай вічно живе дружба,
Нам всім єднатись треба!

/Files/images/1 031.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 229